Praktijk voor voedingsadvies en beweging

De werkwijze van Vind de juiste balans

 

In het eerste vrijblijvende! kennismakingsconsult (dat gratis is!) geef ik je alvast een korte uitleg over mijn methode en wil ik graag jouw geschiedenis en je motivatie horen, verder zal ik je vragen om de week die komen gaat een eetdagboek bij te gaan houden, daar geef ik ook de nodige uitleg bij. Als laatste zal ik wat gegevens noteren en mijn tarieven voorleggen. Vervolgens maken we een nieuwe afspraak voor een week later en dat wordt dan het ‘start’-consult.

In het STARTCONSULT ga ik samen met jou je eetdagboek nauwkeurig bestuderen. Vaak kunnen we al met een paar kleine aanpassingen gewichtsverlies behalen, zodat we zo dicht als mogelijk bij jou eetgewoontes blijven! Daarna ga ik je mijn methode uitvoerig uitleggen, waardoor je uiteindelijk zelf beter met voeding gaat leren omgaan en verstandig gaat leren kiezen. Verder gaan we samen een beweegplan maken. En natuurlijk nog wegen en middelmaatomtrek meten.

In de consulten die volgen, word je gewogen en houden we je middelmaat omtrek, vetpercentage, visceraal vetniveau, spiermassa, gewicht en  BMI  bij. We bespreken dagmenu’s, die we ook samen op maat maken, waardoor het ook makkelijk inpasbaar is in bijvoorbeeld je gezinsleven (je kunt gewoon met z’n allen eten!), en we houden rekening met verjaardagen, vakanties, etentjes etc. Verder beantwoord ik al je vragen en hou je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en ik geef je handige tips, persoonlijk en deskundig advies om moeilijke momenten door te komen en valkuilen te onderscheppen. Ook wil ik je zo veel mogelijk coachen bij het bewegen, want dat is primair bij het afvallen en op gewicht blijven.